Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Neurol 0,06mg

Tereza

V současné době beru od začátku srpna neurol čtvrt tablety 0,25mg /tj. 0,06mg/ každý čtvrtý den. V červenci jsem brala neurol 0,06mg každý třetí den. Chci se zeptat jestli takovou dávku tělo vůbec zaregistruje. Od září to chci vysadit úplně. Jaké můžu očekávat abstinenční příznaky? Který den jsou abstinenční příznaky u dávky neurol 0,06mg každý čtvrtý den nejhorší? Děkuji za odpověd´.

Odpověděl: Alena Trojáčková

Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď.  Pokud jsem dobře pochopila, berete dávku 0,06 mg Neurolu
jednou za 4 dny. Vzhledem k tomu, že běžné dávkování je 2-3-krát denně 0,25 mg Neurolu (a více), myslím si, že při úplném vysazení Vám žádné abstinenční příznaky nehrozí. Navíc se abstinenční příznaky nejčastěji objevují 2-3 den po vysazení (a to u mnohem vyšších dávek), což by ve Vašem případě znamenalo vždy mezi užitím.

Nevím, z jakého důvodu Neurol berete, zda ho máte na předpis lékaře, zda užíváte ještě nějaké další léky, zda jste své rozhodnutí s lékařem konzultovala. Konzultaci s lékařem bych rozhodně doporučovala, zejména proto, aby doporučil další postup po vysazení Neurolu (např. psychologickou pomoc, pokud by byla potřeba). Přeji hodně štěstí.  

DMS

Zpět