Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

odvykání

Haty

Beru lék rivotril 0,05mg skoro 20 let 5x denně.Prosím poraďte jak se zbavit lék brát.Děkuji

Odpověděl: Jakub Minařík

Odhaduji, že vysazení s sebou ponese nepříjemné stavy, které mohou dlouhodobě přetrvávat, takže se může stát, že po vysazení budete muset vyhledat psychiatra, aby mám předepsal bezpenější léky, které pak bude snadnější vysadit. Ale je dosti možné, že to "dáte". Nicméně, pokud byste byl(a) po vysazení nekliedná, vzteklá, kolísala vám nálada, popadala byste úzkostným stavům a tak podobně a trvalo to déle než měsíc po vysazení a nelepšilo se to a nebo dokonce to mělo tendenci se zhoršovat, navšticte psychiatra.

 

Stran samotného vysazení, to není nic obtížného, Dávku bych snižoval po tabletě týdně, poslední tabletu bych snížil na 1/2 a pak na 1/4. Jako doplněk bych naordinoval Magne B6 a Meduňku lékařskou, pravidelný životní režim, dostatek pohybu, pravidlný spánek, vylouit alkohol a jiné drogy. a za 7 týdnů je hotovo.

 

P.s. Optimum by bylo, kdyby léky vysazoval lékař. Rozhodně lékařskou pomoc vyhledejte, pokud nejste zcela zdráv(a), nebo jste straší věkem, či užíváte ještě jiné drogy, včetně léků a alkoholu. Mohlo by to být provás rizikové.

 

DMS

Zpět