Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Alprazolam

Lenka

Dobrý den,jsem cca 5 let zavisla na alprazolamu,užívám až 6mg denně ve formě Neurol 1mg tbl.Zkoušela jsem odvykat postupně,bohužel abstinenční příznaky,zvláště pak totální vyčerpanost z nevyspání,byly silnější než já.Mohli byste mi prosím poradit nějaký substituční lék ,který by se dal použít po dobu nejkrutějších příznaků z odvykání?Rodiče jsou lékaři,takže opatřit jej není problém.Mockrát děkuji za odpoveď.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den, bohužel lék na odvykání z benzodiazepinů fungující jako substituce žádný není. Vždy se to řeší za pomocí jiných léků např. antidepresiv. Záleží na příčině kvůli čemu jste léky začala užívat, kdy Vám lékař může doporučit konkrétní lék.

Moc jsem z Vašeho dotazu nepochopila, zda spolupracujete s nějakým psychiatrem nebo to máte pouze ve svých rukách se snadným přístupem a zřejmě bez vědomí rodičů? Pokud by to byl ten druhý případ a jste rozhodnutá skončit s užíváním BZO, doporučovala bych Vám obrátit se na odborníka, který by Vám pomohl řešit tuto situaci. Zřejmě by variantou bylo i vysazování BZO za hospitalizace. Držím Vám palce v dalších krocích. V případě dalších dotazů, příp.nějakých odkazů, se Vám pokusím ráda pomoci H.Skořepová

DMS

Zpět