Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Benzodiazepiny

podlestka

Dobrý den, jak dlouho po vysazení se dají benzodiazepiny ještě v těle odhalit po asi ročním užívání 1tableta denně /např. v moči, v krvi..../?

Odpověděl: Jakub Minařík

Závisí na tom, o jaký lék se jednalo. U mnoha preparátů, by však mohla být látka ještě prokazatelná. Je však nezbytné co nejdříve odebrat vzorek moi a nechat hledfat bnzodiazepiny. Z praktických důvodů bych doporuil odběr dostatečného množství močí u praktické lékařky /je to důkaz, že to je vaše moč) a stanovení benzodiazepinů, ev. hledání konkrétní látky. Bude asi nezbytné, aby stanovení prováděla optimálně laboratoř soudního lékařství a výsledek ověřila. Běžné vyhledávací metody nejsou z hlediska důkazního dostatečné, je třeba udělt vyšetření konfirmačními metodami, aby - pokud by došlo na trestní oznámení nebo soud byl výsledek nenapadnutelný. Bohužel, 2 týdny je celkem dlouhá doba, mnoho látek se již mohlo vyloučit s organismu.. 

 

P.s. Jen na okraj - můžete mít pravdu, ale podobné podezření může být o produktem duševních obtíží. Je dobré to vědět a poítat s tím, že prostě můžete být jen paranoidní. Nicméně - i kdyby se ve vás teď objevila nejistota - nechte si vyšetření udělat. Je lépe mít jistotu. Kdyby bylo třeba napište.

DMS

Zpět