Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

vysazení neurolu

Mirek

Dobrý den, prosím o radu, jak dlouho trvaji abst. příznaky po vys. neurolu. Bral jsem 1mg 21let, nyní nová lékařka nová léčba depresí, s cílem neurol vysadit.Poctivě bojuji již 7 týdnů, nikomu to peklo nepřeji.Pomalu to ale ustupuje.Nejvíce mě však omezuje malátnost, slabost a pocit na zvracení. Prosím tedy o radu, co stím a zda vůbec lze něco dělat, nebo jen čekat na odeznění, popř. jak ještě dlouho. Děkuji Pxxxxx

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrá den Mirku

 

děkujeme za dotaz a chci Vás podpořit ve zvládnutí aktuálního stavu. Bude nějakou dobu trvat, než se stav upraví a u každého je to individuální. Vy sám můžete pro zlepšení stavu více dělat v péči o sebe. Sportujte, choďte na procházky, spěte, odpočívejte, ... Mělo by se to upravit. Doplňte vitamíny, minerály, vyváženě a pravidelně se stravujte, dodržujte pitný režim. Na zklidnění zkuste meduňku lékařskou. Pomáhá psychiku harmonizovat.

Kromě toho bych Vám doporučila i využívat odbornou poradenskou pomoc k zvládání úzkostných stavů a psychických nepohod po vysazení medikace. V léčbě úzkostných poruch se za efektivní metodu ukazuje kognitivně behaviorální techniky, kdy se učíte zvládat zátěžové situace za pomoci psychologických metod. 

Co se týká trvání abstinečních příznaků, počítejte s 1-3 měsíci obtíží, ne intenzivních, ale pomalu odeznívajících. Jste na celkem malé dávce, tak by se Vám mohlo zvládat to lépe. Je to však individuální záležitost. Kdybyste potřeboval případné odkazy na odborná zařízení, rádi Vám nějaká zprostředkujeme. 

 

Máte kus práce za sebou a nyní by se to opravdu mělo více stabilizovat. Zkuste si toto nastavení uchovat.

Za Poradnu

HS 

DMS

Zpět