Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

neurol

patka

dobry vecer chcem sa spytat beriem neurol asi 8 mesiace na uzkost depresie a stress ale uz asi tizden sa mi trasu vnutorne nohy neviem preco cele 8 mesiace beriem len 0.5 rano a vecer 0,25 .. dakujem

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Patko,

 

těžko říci, co může být příčinou současných obtíží. Nepíšete více o okolnostech. Může to být nejen reakce na nějakou aktuální zátěž, ale může jít o vynechání medikace nebo nedostatečnou dávkou. Předpokládám, že Vám tuto medikaci předepsal psychiatr a bylo by dobré o tom s ním promluvit.

Neurol patří mezi benzodiazepiny, léky, které velmi účinně pomáhají snižovat úzkost, panické ataky apod, ale také jsou rizikové k vytvoření si závislosti na nich. Zvažte další užívání Neurolu, které Vám z dlouhodobého hlediska přinese více komplikací po fyzické i psychické stránce. Neurol neumí vyřešit příčinu Vašich psychických obtíží. V tom bych doporučila využít nelékovou terapeutickou podporu. Z léků se pak hojně využívají antidepresiva, která nejsou návyková a mohou se užívat dlouhodobě. V tom všem by Vám psychiatr mohl pomoci. Pokud byste potřebovala ke svému dotazu doplnit nějaké informace, napište nám.

 

Přeji hodně zdaru

HS

 

DMS

Zpět