Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

Diazepam s lyricou

Tom

Dobrý den může se vůbec kombinovat diazepam s lyricou?Beru 3 roky diazepam 10mg dvoje antidepresiva trittico 300mg s arketysem 20 a lyricu 450.Detox jsem nezvladl.Točí se mi šíleně hlava neschopný přes bolesti svalu, kloubu a zad něco dělat.Zmatenost dp/dr.V léčebně mě nechtějí již na psych.odd píjmout.Jednou isem odvykl cca 5 let ,ale uzkosti a bolesti byly hrozné.Ted jsem ve stavu pomalu na sebevraždu.Co by jste mi doporučili?????????

Odpověděl: Nikol Spůrová

Dobrý den, Tomáši,

děkujeme za Váš dotaz. Účinky pregabalinu /Lyriky/ jsou svým účinkem velmi podobné diazepamu. Vždy je tedy na zvážení lékaře, zda je tato kombinace léků nutná včetně těch dalších. Bylo by ideální, abyste své užívání léků konzultoval s ošetřujícím psychiatrem. Píšete, že jste nezvládl detox a není Vám dobře. Na Vašem místě bych se obrátila na lékaře a pokusila se s ním udělat rozpis užívání léků, kterého se budete držet a konzultovala svůj stav.

 

Určtiě je také na místě nějaká forma psychoterapie, která by Vás mohla podpořit při zvládání úzkostí a dalších s tím souvisejících potíží ve Vašem životě, spíše než-li užívat léky. Je fajn více o pocitech a vašem trápení, které Vás provází životem hovořit a postupně je za pomoci terapeuta zpracovat tak, abyste v budoucnu dokázal žít zcela bez léků. Chápu, že Vaše situace byla a je určitě nesnadná, ale zajisté se závislostí na lécích nebude o nic snažší, spíše naopak. Jak Vám to zní?

 

Také píšete o myšlenkách na sebevraždu. Jak je Vám aktuálně? Pokud potřebujete, neváhejte napsat více. Pokud by se Váš stav natolik komplikoval, neváhejte se obrátit na některé z krizových center. Přikládám Vám telefonické kontakty na krizové linky, které fungují non stop.

 

Pražská linka důvěry
222 580 697

 

CENTRUM KRIZOVÉ INTERVENCE
284 016 666

 

Linka první psychické pomoci
116 123

 

Zkuste také dělat něco pro sebe- jógu, autogenní trénink či podobné cvičení k práci s tělem a zklidnění příp. jiné aktivity, kde se odreagujete, uvolníte a přinese Vám to pozitivní naladění. Zvažte zejména možnost psychoterapeutické pomoci, která doplňuje medikamentózní léčbu. 

 

Stačí takto?

Přeji mnoho sil!

S pozdravem,

Nikol Spůrová

 

DMS

Zpět