Benzodiazepinova poradna  

Dotazy

nejlepší na spaní

violik

Dobrý den, beru 10 let Rivotril na spaní, ale už mam takovou závislost že beru 4 dvojkový v noci. Zkoušely jsme Sanval,Hypnogen atd... Melatonin a nic. Tak musím zůstat u benzodiazepanů. Který je prosím nejlepší na spaní. Já našla Elenium, ale raději se ptám. Děkuji moc. Viola

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Violo, 

 

nejprve se omlouvám za pozdější odpověď. Obávám se, že Vám nedoporučím nějakou náhradní medikaci. Vzhledem k aktuálnímu užívání Rivotrilů by to ani nebylo vhodné kombinovat s dalšími léky. Spíše se mohou dostavit nežádoucí účinky, medikace se může potencovat v účincích, a mohlo by Vás to ohrožovat na zdraví a životě. Dá se o tom uvažovat až v době, kdy budete snižovat a vysazovat Rivotrily, kdy by Vám byla nasazena nenávyková medikace. Vzhledem k vysoké dávce benzodiazepinů, bych byla s vysazováním opatrná a volila bych spíše vysazování při hospitalizaci ve zdravotnickém zařízení. Je to bezpečnější řešení, kdy jste monitorována zdravotnickým personálem a na případně komplikace se dá ihned reagovat. Chápu, že to může být nepříjemná myšlenka, ale zkuste si to promyslet a případně prokonzultovat se svým lékařem.

S ošetřujícím lékařem bych konzultovala i případnou medikaci, s ohledem na to, že zná celou Vaší anamnézu a další okolnosti, a může mít tedy efektivní řešení. 

Pokud byste potřebovala něco doplnit nebo dát kontakty na odborná zařízení, napište opět a pokusíme se Vám to zodpovědět. 

 

Za poradnu

HS

DMS

Zpět